hu en

Németvölgyi Irodapark

Budapest

A két utca között húzódó keskeny, lejtős területre kellett maximális kihasználás mellett elhelyezni az épületeket. Fontosnak tartottuk, hogy a környezet villaszerű beépítési rendszere ne boruljon fel az új beruházással. A terep és a telek adta lehetőségekből kiindulva terveztük a három épületből álló villaszerű együttest. A Németvölgyi út felől egy nagyobb tömeget helyeztünk el, mivel itt komolyabb méretű meglévő épületek vannak. Ezt követően kisebb épületeket tettünk le. Mindhárom épület szerkesztésmódja megegyezik. A koncepció fontos része volt, hogy ún. intelligens épületeket tervezzünk. Ez nem csak a    technikai felszereltséget jelenti, az új technológiák használatát, hanem pl. az épületek önmagukban képesek saját magukat árnyékolni. Az egymás felett elcsúsztatott szintek a terep rétegvonalaihoz is jól alkalmazkodnak. Nagy előnye a szerkesztésmódnak a maximális homlokzati felületek kihasználása és a lépték miatti ’családias’ légkör. Az épületek közötti zöldfelület színvonalas kikapcsolódást tesz lehetővé a dolgozók számára.
2009, terv.