hu en

Árkád bevásárlóközpont

Szeged

A beruházás célul tűzte ki, hogy a 19. századi belváros határán épült Első Magyar Kenderfonó ipari területeit rehabilitálja. A tervezett épület kialakítása, anyaghasználata utal a történeti folytonosságra. A tömbszerű, zárt térfalakkal kialakított telepítés felidézi a napjainkig kialakult beépítést. A belső terek szervezésének alapja az egyszerűség és átláthatóság. Fő eleme a napfény. A mall tágas terei, a puritánul megjelenő álmennyezeti dobozok és a felfelé szélesedő megnyitások biztosítják, hogy a felülvilágítókon és a rotundán bejövő természetes fény minél sokrétűbben járja át az épületet. Az épület formálását nem    az építészeti tektonikus és díszítő elemek egymáshoz való viszonya határozza meg, továbbá mellőzi a geometrikus alapelemek formai játékát is. A tömeg, a forma csak addig érdekes, míg nagyon erősen képes újrafogalmazni egy építészeti elemet, de azt is inkább szobrászati, de még inkább design eszközökkel. Ez látható a főbejárat egyszerű gesztusán, mely a beszállító udvar bejáratánál is megjelenik. A tektonikus téglaburkolat a klasszikus tégla architektúra elidegenített változata.
2011, megépült.